ГоловнаСвіт

ЗМІ розкрили основну версію зникнення малайзійського "Боїнга" у 2014 році

Серійний номер на фрагменті крила, нещодавно знайденого на Реюньоні, відповідає технічним специфікаціям "Боїнга-777"

ЗМІ розкрили основну версію зникнення малайзійського "Боїнга" у 2014 році
Обломок "Боинга" рейса MH370 "Малайзийских авиалиний"
Фото: EPA/UPG

Спецслужби США дійшли висновку, що "Боїнг" авіакомпанії Malaysia Airlines, який зник у 2014 році, уламок якого, ймовірно, знайдений на острові Реюньйон, розбився через дії осіб, які керували ним.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на поінформовані джерела.

Доповідь спецслужб, за інформацією телеканалу, підготували кілька місяців тому, вона не призначалася для публікації. З неї випливає, що експерти, зіставивши наявні відомості, у тому числі дані з супутників, дійшли висновку, що ті, хто перебував у кабіні екіпажу, навмисно відхилили літак від маршруту і направили його в південну частину Індійського океану.

Як зазначає телеканал, висновки розвідки не остаточні, однак ця точка зору найбільш поширена у Вашингтоні.

Вранці 29 липня на узбережжі французького острова Реюньон в Індійському океані знайшли фрагмент крила літака. Експерти з авіаційної безпеки заявили про наявність "високого ступеня впевненості" в тому, що уламок міг належати зниклому минулого року малайзійському "Боїнгу". На це, за інформацією видання Journal de l'ile de la Reunion, вказує і серійний номер на фрагменті крила, який відповідає технічним специфікаціям "Боїнга-777".

"Боїнг-777", що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, зник з екранів радарів у ніч на 8 березня минулого року. На його борту перебували 12 членів екіпажу і 227 пасажирів з 14 країн, переважно громадяни Малайзії та Китаю. Наприкінці січня 2015 року усіх їх офіційно визнали загиблими. Передбачається, що літак впав у воду у південній частині Індійського океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram