ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ: голова Центробанку Росії потай їсть заборонені у Росії продукти

Викривши Набіулліну в порушенні російських законів, журналіст взяв на себе відповідальність за свої слова

ЗМІ: голова Центробанку Росії потай їсть заборонені у Росії продукти
Центробанк РФ
Фото: EPA/UPG

Глава Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна їсть заборонені до ввезення в Росію продукти.

Про це розповів журналіст Антон Красовський, виступаючи в ефірі "Эха Москвы", передает Znak.com.

"Я людина не багата, але зустрічаюся іноді з людьми забезпеченими, - розповів Красовський. - Часто заходжу в найдорожчі ресторани міста Москви. Нещодавно заходжу в ресторан "Аист" вночі, ввечері, а там такий стіл на веранді, сидить голова Центробанку Набіулліна, голова ВТБ24 Задорнов. І, от, їхній великий стіл таких-от людей, які жеруть, от, натурально "санкціонку". Там не те, що апельсини, які, от, аж горять, а навіть там... Я боюся сказати це слово в ефірі! Там навіть камамбер, друзі мої! Камамбер вживає голова Центробанку Набіулліна. І коли голова Центробанку Набіулліна бачить, що люди здивовані, як це голова Центробанку може жерти санкціонку і не давитися, над їхнім столом вимикають світло, щоб, не дай Боже, хтось не сфотографував, як вони цю санкціонку поглинають".

На уточнювальне запитання ведучої, чи не вигадав Красовський цей епізод, він побожився: "Я вам клянусь. Просто готовий, от, на іконі святого благовірного князя Володимира це все підтвердити. Розумієте? І насправді, ми прекрасно розуміємо, що без камамберу і апельсинів залишимося ми. А вони, ті самі, хто буде це палити (разом з нами потім, як ви розумієте), камамбером будуть пригощатися до самої своєї смерті".

Нагадаємо, у серпні 2014 року Росія відповіла на санкції західних країн введенням продуктового ембарго. Під заборону потрапила ціла низка товарів із США, Євросоюзу, Канади, Австралії і Норвегії - м'ясо, риба, молочна продукція, фрукти і овочі з цих країн. Нещодавно продуктове ембарго продовжили ще на рік.

Тим часом президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на прикордонних пунктах РФ запрацюють печі, в яких спалюватимуть заборонені до ввезення продукти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram