ГоловнаСвіт

Скотланд-Ярд назвав отруювачів Литвиненка

Питання про причетність російської влади до отруєння екс-офіцера ФСБ вирішуватиме суд

Скотланд-Ярд назвав отруювачів Литвиненка
Александр Литвиненко
Фото: politiken.dk

Екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка отруїли Андрій Луговий і Дмитро Ковтун.

Про це заявили представники Скотланд-Ярду, виступаючи із заключним словом на відкритих слуханнях у суді, інформує РИА Новости.

"Ми вважаємо, що Литвиненка отруїли полонієм-210 16 жовтня 2006 року і 1 листопада 2006 року. Луговий і Ковтун отруїли його", - заявив юрисконсульт поліції Річард Хорвелл. При цьому він залишив за судом рішення про те, чи причетна до цього російська держава.

Екс-офіцер КДБ і ФСБ Олександр Литвиненко помер 23 листопада 2006 року у Лондоні. Його стан різко погіршився після чаювання з колишніми колегами Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном, які приїхали до нього на зустріч. Встановлено, що причиною смерті стало отруєння радіоактивним полонієм.

Литвиненко отримав у Великобританії політичний притулок у 2001 році. Він прославився наприкінці 90-х років після того, як з кількома колегами публічно звинуватив російську владу у спробі усунути підприємця Бориса Березовського і низці інших злочинів. Після цього проти Литвиненка було порушено кілька кримінальних справ, і він покинув Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram