ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Кувейт розкрив мережу бойовиків "Ісламської держави"

Ель-Кувейт оголосив війну джихадистам після теракту в мечеті

Кувейт розкрив мережу бойовиків "Ісламської держави"
Фото: www.calend.ru

Кувейт виявив мережу бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД), які брали участь у бойових діях в Іраку і Сирії, і затримав кількох її членів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на міністерство внутрішніх справ Кувейту.

Згідно з офіційною заявою МВС, поширеною кувейтським державним агентством KUNA, до складу групи входили п'ять громадян Кувейту.

Підозрювані визнали, що пройшли військову підготовку і що їх навчали "науці про терористичні організації", йдеться в заяві. "Вони були залучені в бойові операції в Сирії та Іраку".

Кувейт оголосив війну "Ісламській держави" після того, як унаслідок теракту, що стався 26 червня, в одній із шиїтських мечетей країни загинули 26 людей. Відповідальність за теракт взяла на себе ІД, а безпосереднім виконавцем виявився громадянин Саудівської Аравії. Офіційний Ель-Кувейт заявив, що теракт був спрямований на розпалювання міжрелігійної ворожнечі у переважно сунітській державі, де дві ісламські течії - суніти і шиїти - традиційно співіснували у мирі.

Джерело Рейтер в МВС розповіло, що група з п'ятьох осіб, про яку йде мова у сьогоднішній заяві, ніяк не пов'язана з терактом 26 червня і розглядається як окрема справа.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" контролює частину території Іраку і Сирії і влітку 2014 року і проголосило там халіфат. Жертвами бойовиків стали кілька тисяч мирних жителів. Боротьбу з ісламістами ведуть армії Іраку і Сирії, загони курдських ополченців, а також сили міжнародної коаліції на чолі з США. З серпня коаліція завдає ударів по позиціях бойовиків в Іраку, з вересня - в Сирії. У лавах ІГ можуть воювати громадяни понад 100 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram