ГоловнаСвіт

У Росії організують для польських підлітків поїздку в окупований Крим

У поїздці візьмуть участь 15 польських старшокласників, які перемогли у "конкурсі на знання російської літератури і поезії"

У Росії організують для польських підлітків поїздку в окупований Крим
Фото: rg.ru

Московський фонд "Російсько-польський центр діалогу і згоди" готує поїздку в анексований Росією Крим для групи польських підлітків.

Про це повідомляє "Коммерсант".

За словами директора центру Юрія Бондаренка, "пропагувати підліткам нічого не збираються", замість цього дадуть побачити життя на півострові "своїми очима".

Участь у поїздці наприкінці вересня візьмуть 15 старшокласників, які перемогли у "конкурсі на знання російської літератури і поезії", що проводився у Підляському воєводстві Польщі, переважно у Білостоці. Як зазначається, консультацій з українською стороною у зв'язку з поїздкою не планується.

У свою чергу керівник варшавського "Центру польсько-російського діалогу та згоди" (створений у 2011 році, фінансується з держбюджету Польщі) Славомір Дембскі назвав плани показати польської молоді Крим "провокацією".

"З польської точки зору Крим залишається окупованою частиною території України. Усі потенційні учасники поїздок з польської сторони повинні мати на увазі наслідки, пов'язані з порушенням міжнародного права", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Крим планують відвідати італійські депутати та угорські націоналісти.

Минулого тижня у Крим приїхали депутати французьких Національних зборів, у тому числі від партії "Республіканці" екс-президента Ніколя Саркозі. Дії французів зазнали жорсткої критики з боку України і МЗС Франції. При цьому поїздку депутатів засудила і партія Саркозі.

21 березня 2014 року президент РФ Володимир Путін підписав угоду про "входження" Криму до складу РФ на основі псевдореферендуму, проведеного 16 березня 2014 року в автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

Українська влада та міжнародна спільнота не визнають підсумків референдуму, а також входження АРК до складу Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram