ГоловнаСвіт

В Індії під час нападу бойовиків на поліцейську дільницю загинули 9 осіб

На індійській залізниці виявили п'ять вибухових пристроїв

В Індії під час нападу бойовиків на поліцейську дільницю загинули 9 осіб
индийские солдаты, участвовавшие в перестрелке с боевиками
Фото: EPA/UPG

В індійському штаті Пенджаб унаслідок нападу групи бойовиків на поліцейську дільницю загинули 9 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює індійське видання The Hindu, інцидент стався у місті Дінанагар в окрузі Гурдаспур. Кілька терористів, переодягнених у військову форму, відкрили вогонь по одній із придорожніх крамниць і викрали припаркований біля неї автомобіль. Потім вони обстріляли рейсовий автобус і місцеву поліклініку, а після цього атакували поліцейську дільницю і будинок, де проживали сім'ї поліцейських. Отримавши відсіч, вони сховалися в одній із порожніх будівель неподалік. На місце події перекинули спецпризначенців із Нью-Делі, до операції також притягнули армійські вертольоти.

Як повідомляє Рейтер, бої з бойовиками тривали 12 годин і завершилися загибеллю 9 осіб. Серед загиблих троє бойовиків, троє поліцейських і троє мирних громадян.

Майже водночас із нападом бойовиків на поліцейську дільницю залізничні службовці повідомили про виявлення вибухових пристроїв на залізниці Патанкот - Гурдаспур. П'ять бомб заклали на невеликому мосту біля залізничної станції Пармананд за п'ять кілометрів від Дінанагара. Машиніст потяга, який підходив у цей момент, отримавши сигнал, застосував термінове гальмування, і тепловоз зупинився всього за 200 метрів від вибухових пристроїв. Як з'ясувалося, вже після того, як міст замінували, по ньому проїхав пасажирський склад. Сапери, що прибули на місце, повідомили, що бомби готові до вибуху, і пасажирів поїзда врятувало тільки те, що терористи недбало з'єднали дроти.

Відповідальність за теракт на себе поки ніхто не взяв. Проте очевидці повідомляють, що бойовики кричали "Аллаху акбар", а індійські спецслужби заявляють, що до атаки може бути причетний рух "Лашкар-е-Таїба" і пакистанська міжвідомча розвідка. 24 липня агент індійських спецслужб у Пакистані повідомив, що десять бойовиків на чолі з польовим командиром Макбул-ханом планують перейти кордон у штаті Джамму і Кашмір, а потім здійснити теракти на території Індії. Депутати опозиційного Індійського національного конгресу вже назвали напад великим провалом розвідслужб Індії.

Штат Джамму і Кашмір межує з Пакистаном і вважається одним із найбільш неспокійних штатів в Індії: через кордон туди регулярно проникають бойовики-ісламісти, які влаштовують теракти. Крім того, на всю територію регіону претендує невизнана держава "Азад Кашмір", яка де-факто входить до складу Пакистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram