ГоловнаСвіт

Більшість росіян звинувачує Україну в катастрофі MH17

47% громадян РФ підтримали ідею створення міжнародного трибуналу з розслідування причин катастрофи

Більшість росіян звинувачує Україну в катастрофі MH17
Архив
Фото: EPA/UPG

На думку 41% і 44% росіян, відповідальність за аварію рейсу MH17, що сталася в липні минулого року на сході України, лежить на офіційному Києві та українських військових відповідно.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

Ще 17% росіян покладають відповідальність за крах "Боїнга" на США, лише 3% вважають, що катастрофа сталася з вини бойовиків самопроголошеної "ДНР", а 2% - з вини Росії. 14% респондентів не змогли відповісти на запитання.

Крім того опитування з'ясувало, що майже половина росіян - 47% - позитивно ставляться до ініціативи створення міжнародного трибуналу з розслідування причин авіакатастрофи.

В опитуванні, що проводилося у період з 17 по 20 липня, взяли участь 800 осіб зі 134 населених пунктів 46 регіонів Росії.

Проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування причин падіння "Боїнга" внесла до Радбезу ООН 14 липня Малайзія. Створення трибуналу підтримують п'ять країн - Нідерланди, Малайзія, Австралія, Бельгія та Україна. Росія цю ідею відкидає.

Радбез ООН розгляне питання про трибунал щодо збитого "Боїнга" 29 липня.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився у Донецькій області 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram