ГоловнаСвіт

У Саркозі засудили поїздку депутатів в окупований Крим

Сам екс-президент мовчить.

У Саркозі засудили поїздку депутатів в окупований Крим
Фото: EPA/UPG

Фракція "Республіканці" в парламенті на чолі з екс-президентом Франції Ніколя Саркозі, представники якої відвідали Крим минулого тижня, не погоджується з необхідністю такого візиту.

Про це повідомляє місцеве видання L'echo Republicain, передають Подробиці.

Фракція офіційно заявила, що "не підтримує" такий візит. Водночас, жорсткого засудження не прозвучало - у фракції зазначили, що "вважають за потрібне зберігати урівноважені відносини з Росією".

Для порівняння, правляча у Франції Соціалістична партія виявилася значно жорсткішою в оцінці візиту.

Лідер партії соціалістів у Національній асамблеї Бруно Ле Ру заявив, що "вважає ганебним той факт, що десять парламентаріїв поїхали в Крим без узгодження з українською владою".

Нагадаємо, 24 липня кілька французьких депутатів відвідали окупований Росією Крим. Більшість учасників поїздки є республіканцями і входять в партію екс-президента Ніколя Саркозі. Делегацію очолює депутат Національних зборів, член комітету у закордонних справах Тьєррі Маріані.

Раніше повідомлялося, що МЗС заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну за відвідування Криму.

Нагадаємо, МЗС Франції попередив парламентаріїв, що не схвалює візит на анексований півострів. У свою чергу, один з членів делегації, Поззо ді Борго, заявив, що його візит не означає "визнання анексії Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram