ГоловнаСвіт

Французькі парламентарі заявили, що у кримських татар немає проблем

Глава французької делегації заявив, що анексія Криму Росією стала "результатом волевиявлення кримського народу".

Французькі парламентарі заявили, що у кримських татар немає проблем
Тьерри Мариани
Фото: EPA/UPG

Члени делегації французьких парламентарів, яка прибула з візитом до Криму, заявили, що у кримських татар на півострові немає ніяких проблем.

Про це повідомляє видання "15 хвилин".

"Під час нашого візиту до Державної ради ми поставили запитання, як справи з представниками кримських татар, - розповів голова делегації Тьєрі Маріані на брифінгу в Ялті. - Віце-спікер пан Ільясов був присутній на цій зустрічі. Він підтвердив, що інтереси татар зараз дотримуються, що культура національних меншин інтегрована в життя країни. І оскільки є три офіційні мови, то розмаїтість мов законодавчо підтверджена. І ось це конкретний приклад подачі інформації, який в Європі не був показаний".

Журналісти також запитали французьких парламентарів про те, чи планують вони зустрітися особисто з кимось із кримськотатарських обивателів і поговорити, наприклад, на вулиці про проблеми цього народу. Відповісти вирішив член делегації Ніколя Дюїк, проте нічого конкретного в результаті не сказав: "На вулицях Сімферополя ми вже зустрілися з жителями, завтра будемо з ними зустрічатися в Севастополя. І я думаю, що Росія і Франція - це любов, свобода і мир".

Нагадаємо, делегація парламенту Франції на чолі зі співголовою асоціації "Франко-російський діалог", депутатом Національних зборів Тьєррі Маріані зараз перебуває з візитом у Криму.

Заитання про кримських татар - на 7-й хвилині:

Раніше Тьєрі Маріані заявив, що анексія Криму Росією стала "результатом волевиявлення кримського народу" і дозволила уникнути там військового конфлікту, подібного до того, що розгорівся на Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну за відвідування Криму.

Раніше МЗС Франції попередило парламентарів, що не схвалює візит на анексований півострів. У свою чергу один з членів делегації, Поззо ді Борго, заявив, що його візит не означає "визнання анексії Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram