ГоловнаСвіт

Обама розповів про "головне розчарування" за роки керування США

Президент США пообіцяв продовжити боротьбу за обмеження володіння зброєю

Обама розповів про "головне розчарування" за роки керування США
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама назвав своїм головним розчаруванням на посту глави держави нездатність обмежити обіг зброї в США.

Про це американський лідер розповів в інтерв'ю BBC

"Після атаки 11 вересня 2001 року менш ніж сто американців загинули унаслідок терактів. Тоді як число громадян США, яких застрелили, становить десятки тисяч", - заявив Обама.

Він пообіцяв продовжити боротьбу за обмеження володіння зброєю, однак, як зазначає ВВС, у цей момент його слова звучали невпевнено.

Обама висунув ініціативу про проведення реформи у галузі володіння зброєю після масового вбивства у початковій школі "Сенді-Хук" у штаті Коннектикут, де 20-річний Адам Ленза застрелив 27 осіб і наклав на себе руки. Президент пропонував перевіряти анкетні дані покупців стрілецької зброї і заборонити вільний продаж штурмових гвинтівок, проте зустрів опір з боку збройового лобі, республіканців і деяких демократів.

Противники змін вказують на Другу поправку до конституції США, яка гарантує право на вільне носіння зброї.

Відзначимо, що через годину після інтерв'ю з Обамою в кінотеатрі Grand 16 Theatre у Луїзіані 58-річний чоловік убив двох і поранив 9 осіб. Після цього злочинець наклав на себе руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram