ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Петербурзькі геї вирішили провести ходу в день ПДВ

Сексменшини Петербурга впевнені, що поліція забезпечить їхній захист

Петербурзькі геї вирішили провести ходу в день ПДВ
архив

Петербурзькі ЛГБТ-активісти подали заявку на проведення ходи 2 серпня, у день ПДВ.

Про це в ефірі радіостанції "Русская служба новостей" розповів керівник ЛГБТ-організації "Рівноправність" Юрій Гавриков.

Захід планується провести на Марсовому полі. В організації очікують, що на парад можуть прийти до 600 осіб.

"Брати з собою газові балончики та інші засоби самозахисту нам не можна, але сутичок з населенням ми не боїмося. Сподіваємося, що поліція забезпечить порядок", - зазначив Гавриков.

У новій заявці, за словами Гаврикова, активісти врахували вимоги Смольного і відмовилися від гасел про рівноправність шлюбів і зростання масової гомофобії в суспільстві. Через ці тези міська влада відмовилася погодити ходу "VI-го Санкт-Петербурзького прайду", заплановану на 25 липня. Своє рішення чиновники пояснили тим, що учасники параду порушать закон "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку".

21 липня члени архангельської ЛГБТ-спільноти подали заявку на проведення параду у день ПДВ. Таким чином активісти відреагували на пропозицію мера міста Віктора Павленка, який пообіцяв дозволити проведення заходу "як розрядку" 2 серпня, коли десантники святкуватимуть 85-річчя ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram