ГоловнаСвіт

Турецькі ЗМІ назвали ім'я терориста, який влаштував вибух у Суручі

Торік терорист здійснив поїздку до Сирії.

Турецькі ЗМІ назвали ім'я терориста, який влаштував вибух у Суручі
Жертвы взрыва в городе Суруч
Фото: EPA/UPG

Вибух у турецькому місті Суруч, жертвами якого стали 32 людини, влаштував 20-річний студент Шейх Абдуррахман Алагез, житель міста Адияман.

Про це повідомляє телеканал Haberturk, якому вдалося ознайомитися з результатами експертизи ДНК.

За даними агентства Рейтер, підозрюваний, за національністю курд, минулого року здійснив поїздку до Сирії. Цю інформацію агентству повідомив високопоставлений чиновник.

На місці теракту також виявлено останки жінки, яка може бути причетною до організації атаки. Її особу поки що не встановлено, передає Haberturk.

У день теракту ЗМІ повідомили, що вибух влаштувала 18-річна дівчина. На думку влади, до організації вибуху причетне терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Турецький суд заборонив засобам масової інформації та блогерам публікувати фотографії і відео з місця атаки.

Вибух у культурному центрі в Суручі стався 20 липня. У той момент в будівлі відбувалася прес-конференція з приводу відновлення міста Кобані, яке з жовтня 2014-го по січень 2015 року тримали в облозі бойовики ІД.

Улітку 2014 року терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило частину території Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. Боротьбу з терористами ведуть війська, лояльні Дамаску, сирійські повстанці, іракська армія, шиїтські ополченці, курдські загони самооборони і очолювана США коаліція, яка завдає повітряні удари по позиціях бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram