ГоловнаСвіт

Кількість загиблих під час теракту в Туреччині зросла до 32

Влада Туреччини встановила особу того, хто влаштував вибух у місті Суруч.

Кількість загиблих під час теракту в Туреччині зросла до 32
Ахмет Давутоглу
Фото: EPA/UPG

Влада Туреччини ідентифікувала особу смертника, який здійснив 20 липня теракт в місті Суруч на кордоні із Сирією.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на прес-конференції в провінції Шанлиурфа, передає агентство AFP.

При цьому голова турецького уряду не сказав, хто саме стояв за вибухом. За його словами, "зібрані на місці злочину докази говорять про те, що ІД використовувала "живу бомбу", уточнює агентство Рейтер.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що теракт влаштувала 18-річна смертниця, пов'язана з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Зазначалося, що Суруч розташований неподалік від сирійського міста Кобані, серйозно пошкодженого джихадистами. Курди-добровольці, які збиралися вирушити на його відновлення, зібралися біля будівлі, поруч з якою і стався теракт.

Потужний вибух стався напередодні перед входом у будівлю культурного центру в Суручі. За останніми даними, жертвами теракту стали 32 людини, ще близько 100 отримали поранення. З них 29 залишаються в лікарнях.

Свої співчуття родичам загиблих висловив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня 2014 року захопило значну частину територій Сирії та Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату". США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони почали завдавати повітряні удари по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram