ГоловнаСвіт

Через дощі обвалилася найбільша вугільна копальня Філіппін, є жертви

Шестеро людей залишаються під уламками

Через дощі обвалилася найбільша вугільна копальня Філіппін, є жертви
Фото: http://asiareport.ru

На Філіппінах через мусонні зливи обвалилися стіни вугільного кар'єру у копальні Паніан, три людини загинули, шістьох вважають зниклими безвісти.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За версією рятувальників, зниклі перебувають під уламками. На місце події, яке знаходиться на острові Семірара, провінція Антік, перекинуто важку техніку для розбору завалів.

За даними власника копальні, компанії Semirara Mining & Power Corp., обвалення сталося близько третьої години ночі в п'ятницю, 17 липня. Роботи в цей час у кар'єрі не велися, але дев'ять осіб займалися ремонтом системи водопостачання, коли їх накрило зсувом.

Сьогодні на Філіппінах діють шість великих вугільних електростанцій, які забезпечують близько 40% потреб країни в електроенергії. Ще близько 10% виробляють дрібні ТЕС, також працюють на вугіллі. Найбільшим виробником вугілля в країні є Semirara Mining & Power Corp., яка видобуває паливо переважно у копальні Паніан на острові Семірара, розташованому за 350 кілометрів на південь від столиці країни Маніли. На родовищі неодноразово відбувалися НС: так, у 2013 році аналогічний зсув, викликаний зливами, забрав життя п'ятьох робочих, ще п'ять досі вважаються зниклими безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram