ГоловнаСвіт

Під час стрілянини на військових об'єктах у Теннессі вбито 4 морпіхів

Слідство намагається встановити, чи був стрілець пов'язаний із терористами

Чотири морські піхотинці загинули і ще троє отримали поранення під час стрілянини, що сталася вранці 16 липня на двох об'єктах військово-морського флоту США у місті Чаттануга, штат Теннессі.

Імовірного злочинця також убито, повідомляє WRCB з посиланням на правоохоронні органи.

Стрілянина сталася на призовному пункті і базі запасу флоту, розташованих за кілька кілометрів один від одного, передає CNN. За свідченнями очевидців, злочинець, який пересувався на "Форд Мустанг", розстріляв скляні двері на призовному пункті, розташованому у торговому центрі, близько 10:50 за місцевим часом (18:50 за Києвом). Загалом він випустив щонайменше 30-40 куль. Згодом представники ВМС США повідомили про те, що стрілянина сталася також на базі запасу.

Серед убитих як мінімум один - офіцер морської піхоти, серед поранених - співробітник поліції. За інформацією телеканалу CBS, стрілянину влаштував громадянин США, виходець із Кувейту - 24-річний Мухаммад Юсуф Абдулазіз. Про решту убитих і поранених поки нічого не повідомляється.

Відомо, що на початку цього року Абдулазіза затримали за водіння автомобіля у нетверезому стані.

За даними euronews, неподалік від міста Чаттаннуга, у будинку Абдулазіза, правоохоронні органи затримали двох жінок. В операції брали участь щонайменше десять важкоозброєних силовиків. Вони оточили будинок і вивели звідти заарештованих.

Тим часом, The New York Times повідомляє, що батька Абдулазіса підозрювали у зв'язках з іноземною терористичною організацією. Кілька років тому його допитали у зв'язку з поїздкою за кордон, проте підозри не підтвердилися. Сам Абдулазіс не фігурував у списку потенційних терористів.

За даними телеканалу WRCB, після стрілянини під посилену охорону взято резиденцію губернатора штату Теннессі в Нешвіллі, капітолій штату і військовий меморіальний комплекс.

Прокуратура Теннессі розглядає інцидент як теракт, інформує агентство Рейтер. Зараз ФБР з'ясовує, чи був Абдулазіз пов'язаний з терористичним угрупованням "Ісламська держава" або іншими екстремістськими організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram