ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російського опозиціонера Іллю Пономарьова оголосили в міжнародний розшук

У даний момент єдиний депутат Держдуми, який голосував проти анексії Криму, перебуває за межами РФ.

Російського опозиціонера Іллю Пономарьова оголосили в міжнародний розшук
Илья Пономарев
Фото: ria.ru

Депутата Держдуми Іллю Пономарьова оголосили в міжнародний розшук.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова адвоката Марії Бакст.

"Я ознайомилася з клопотанням слідства про заочний арешт Пономарьова. Його було оголошено в міжнародний розшук 7 липня", - розповіла вона агентству.

Запобіжний захід Пономарьову обиратимуть у Басманному суді заочно, оскільки в даний момент депутат перебуває за межами Росії.

15 липня стало відомо, що слідство, яке займається справою про розтрату коштів фонду "Сколково", звернулося з клопотанням про арешт Пономарьова.

Слідство вважає, що в 2010 році фонд "Сколково" уклав з Пономарьовим договір на виконання науково-дослідних робіт. Вартість договору становила $750 тис. Пономарьов, за версією слідства, мав виконати роботи за кілька етапів, а також скласти аналітичні звіти і отримати рецензії міжнародних наукових організацій.

У Слідчому комітеті Росії стверджували, що для того, аби було неможливо проконтролювати хід досліджень, було укладено додаткову угоду з віце-президентом фонду Олексієм Бельтюковим, яка знижувала вартість договору до $450 тис.

У 2013 році Ілля Пономарьов вийшов з партії "Справедливая Россия", але залишається членом цієї фракції в Держдумі. Він був єдиним депутатом, який проголосував проти анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram