ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Челябінську прапорщик до смерті побив солдата

Щодо військовослужбовця порушено кримінальну справу

У Челябінську прапорщик до смерті побив солдата
Архив

У Челябінській області Росії помер військовослужбовець авіабази "Шагол" Денис Оводов, побитий старшим прапорщиком Зайнутдіновим.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на радника уповноваженого з прав людини у Челябінській області Олексія Ковальова.

"Встановлено, що ввечері 2 липня старший прапорщик наказав військовослужбовцю за призовом Денису Оводову прибрати територію. Почувши відмову солдата, прапорщик щонайменше тричі ударив його по голові залізною фляжкою", - розповів Ковальов агентству.

За словами правозахисника, 19-річний солдат-строковик Денис Оводов спочатку впав у кому, а 13 липня помер від набряку мозку.

Військово-слідчий відділ у Челябінському гарнізоні ЦВО порушив кримінальну справу стосовно Зайнутдінова за пунктами "а" і "в" частини 3 статті 286 - перевищення посадових повноважень із застосуванням насильства, що спричинило тяжкі наслідки.

У червні цього року челябінські ЗМІ повідомляли, що на Алтаї солдат Сепер Сабудай завдав ножових поранень товаришеві по службі Миколі Чуварову під час сварки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram