ГоловнаСвіт

ООН заявила про успіхи в боротьбі зі СНІДом: смертність упала на 41%

Експерти кажуть, що успіх у боротьбі з ВІЛ багато в чому залежить від фінансування протягом найближчих двох років.

ООН заявила про успіхи в боротьбі зі СНІДом: смертність упала на 41%
Фото: obozrevatel.com

Нова доповідь Об'єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS), презентована у вівторок на полях Третьої конференції з фінансування розвитку, свідчить про успіхи в боротьбі із захворюванням.

Про це повідомляє euronews.

Завдяки UNAIDS за 15 років смертність від імунодефіциту впала на 41%, число заражених знизилося на 35%, а мета - надання необхідних ліків 15 млн пацієнтів до кінця 2015 року - була виконана на 9 місяців швидше, вже в березні. 2000 року, коли ООН почала цілеспрямовану боротьбу з ВІЛ, необхідні ліки отримували менш ніж 700 тис. хворих.

"У всьому світі вдалося зупинити і повернути назад епідемію СНІДу. Зараз ми повинні взяти на себе зобов'язання покласти край епідемії СНІДу в рамках цілей сталого розвитку", - заявив генсек ООН Пан Гі Мун.

Експерти кажуть, що успіх у боротьбі з ВІЛ багато в чому залежить від фінансування протягом найближчих двох років. Обсяг інвестицій на боротьбу зі СНІДом зараз становить близько $22 млрд на рік. Автори доповіді вважають, що цю суму необхідно збільшити на $8-12 млрд і поступово досягти щорічної суми в $31,9 млрд до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram