ГоловнаСвіт

Рада Безпеки ООН узгодила статут трибуналу щодо МН17

Голосування щодо резолюції може відбутися наступного вівторка.

Рада Безпеки ООН узгодила статут трибуналу щодо МН17
Фото: EPA/UPG

Рада Безпеки ООН узгодила проект статуту міжнародного трибуналу щодо катастрофи Боїнга-777, яка сталася над Україною 17 липня 2014 року. Про це на своїй сторінці у твіттері написав постпред України в ООН Юрій Сергєєв.

За даними російського агентства ТАСС, також уже призначено дату голосування щодо резолюції про створення трибуналу. "Автори резолюції закінчили роботу над проектом резолюції, і вона набула остаточного вигляду. Голосування попередньо заплановано на 21 липня", - повідомило джерело агентства.

Росія, швидше за все, буде голосувати проти трибуналу. У МЗС РФ зазначають, що до теперішнього часу "не було прецедентів створення міжнародних трибуналів для кримінального переслідування осіб, винних в актах, спрямованих проти цивільної авіації".

"Поспішність у просуванні резолюції та її розширене охоплення дають привід думати, що окремі держави намагаються знайти привід використовувати трагедію МН-17 для здійснення тиску на Росію", - підкреслюється у коментарі міністерства закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram