ГоловнаСвіт

Слідчий комітет РФ: "Боїнг" збили неросійською ракетою "повітря-повітря"

Росія продовжує наполягати на версії з іншим літаком

Слідчий комітет РФ: "Боїнг" збили неросійською ракетою "повітря-повітря"
Фото: ЕРА/UPG

Слідчий комітет Росії у відповідь на сьогоднішній сюжет CNN про те, що малайзійський "Боїнг" був збитий проросійськими бойовиками, висунув свою версію. Її розслідування припускає, що це зробив інший літак ракетою "повітря-повітря", причому неросійського виробництва.

"Для нас головне, щоб ретельно розглядалися всі версії події, у всякому разі, Слідчий комітет завжди саме так розслідує кримінальні справи. Що стосується пріоритетної версії, то у нас є дані, в тому числізасновані на результатах експертиз, що літак був збитий ракетою типу "повітря-повітря". Більше того, експерти припускають, що встановлений тип ракети і що ця ракета не російського виробництва", - повідомив "Интерфаксу" офіційний представник СКР Володимир Маркін.

"І все це ще раз підтверджує свідчення найважливішого свідка Євгена Агапова, який проходив військову службу на посаді механіка авіаційного озброєння першої ескадрильї бригади тактичної авіації ВПС України", - підсумував офіційний представник СКР.

Агапов, або, як його раніше називали, "секретний свідок" загибелі малайзійського "Боїнга", звинувачує в катастрофі українського льотчика на Су-25. Інтерв'ю з ним опублікувала "Комсомольська правда" 22 грудня. Джерело газети повідомило, що 17 липня за годину до падіння "Боїнга" з дніпропетровського селища Авіаторське було піднято в повітря три штурмовики. Один з них був оснащений ракетами "повітря-повітря". Повернувся цей літак нібито вже без ракет, а його "льотчик був дуже наляканий". У публікації також наводиться ім'я льотчика - Владислав Волошин.

Варто зазначити, що версію із Су-25 спростували вже всі, хто можна, включно з конструктором цього літака Володимиром Бабаком. Міжнародне слідство вважає, що пасажирський лайнер був збитий російським "Буком" з підконтрольної сепаратистам території.

П'ять країн на чолі з Малайзією звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням скликати трибунал, який би встановив винних. Росія виступає проти трибуналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram