ГоловнаСвіт
Спецтема

Греція продовжила банківські канікули втретє

Мінфін Греції розширив список банківських операцій, які можуть здійснюватися до закінчення канікул

Греція продовжила банківські канікули втретє
Греческие пенсионеры в очереди в банк
Фото: EPA/UPG

Греція продовжила банківські канікули на один день - до 16 липня включно.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Мінфін Греції.

При цьому, як уточнює РИА Новости, відомство розширює список банківських операцій, які можуть здійснюватися до закінчення канікул. З 16 липня кредитні організації зможуть погашати борги перед державою і державним пенсійним фондом, а також приватними страховими компаніями. Також дозволяється переказ коштів з ощадного на інший рахунок в одному і тому ж банку.

Канікули в Греції продовжували двічі - 13 і 6 липня. Їх ввели 28 червня. Тоді уряд закрив банки і встановив контроль над рухом капіталів. Таким чином Афіни намагалися зупинити відтік грошей за кордон. Крім того, було встановлено ліміт на зняття готівки - не більше ніж €60 на добу.

13 липня Афіни і Євросоюз дійшли згоди з питання боргової кризи. Греція отримає € 86 млрд протягом трьох років за умови введення режиму економії, проти якого на референдумі висловилися 61,31% проголосували греків. Він передбачає перетворення податкової та пенсійної системи, а також приватизацію держвласності вартістю €50 млрд.

У МВФ вважають, що виділених грошей не вистачить, щоб врятувати Грецію. Аналітики фонду запропонували списати частину боргу республіки і продовжити термін погашення кредитів на 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram