ГоловнаСвіт

Лідеру венесуельської опозиції на рік заборонили обіймати держпосади

За прогнозами, владні соціалісти Мадуро можуть зазнати серйозної поразки на парламентських виборах

Одна з найбільш відомих лідерів венесуельської опозиції Марія Коріна Мачадо заявила, що їй на рік заборонили обіймати державні посади, що може зашкодити їй обратися в Національну асамблею (парламент) країни.

Відповідний документ вона опублікувала у своєму мікроблозі у "Твіттері".

У документі не вказано причини такого рішення, проте раніше лідерів опозиції знімали з виборів таким чином за звинуваченням у нецільовому витрачанні бюджетних коштів. Мачадо має намір оскаржити рішення у встановлений 15-денний термін.

"Вони поводяться як диктатори, якими по суті і є. Їм варто приготуватися, ми будемо поводитися як більшість, якою ми і є", - написала вона у "Твіттері".

Вибори у Національну асамблею Венесуели призначено на 6 грудня. Очікується, що владні соціалісти Ніколаса Мадуро можуть зазнати серйозної поразки на тлі глибокої рецесії, високих темпів інфляції та дефіциту на життєво необхідні товари і ліки.

Марія Мачадо, в минулому учасниця провального перевороту проти Уго Чавеса, була одним із лідерів масових протестів 2014 року, після яких в ув'язненні залишається її соратник Леопольдо Лопес. Мачадо позбулася депутатського мандата торік після виступу проти Мадуро в Панамі. Крім того, вона є обвинуваченою у справі про "змову" з метою вбивства президента. Інший відомий політик, мер Каракаса Антоніо Ледесма перебуває під арештом за звинуваченням в участі у "змові" проти уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram