ГоловнаСвіт
Спецтема

Ципрас заявив, що не вірить у підписаний ним план порятунку Греції

Прем'єр виступив на телебаченні зі зверненням до народу.

Ципрас заявив, що не вірить у підписаний ним план порятунку Греції
Премьер-министр Греции Алексис Ципрас
Фото: EPA

Глава грецького уряду Алексіс Ципрас зізнався, що не вірить в успіх підписаної ним угоди з країнами Єврозони.

Виступаючи сьогодні на грецькому телебаченні, Ципрас заявив, що усвідомлює свою відповідальність за підписання документа, "в який я не вірю, але який зобов'язаний здійснити", пише BBC.

Він також заявив грекам, що якби цей договір не було підписано, то країну чекав би вихід з єврозони з важчими наслідками. Ципрас запевнив, що під час переговорів "бився" за зарплати і пенсії греків, а нова угода, за його словами, "м'якша", ніж попередня.

Нагадаємо, що вранці в понеділок саміт країн Євросоюзу прийшов до угоди за програмою фінансової допомоги Греції після багатогодинних переговорів. За різними оцінками, обсяг допомоги становитиме від 82 до 86 млрд євро. Щоб отримати гроші, країні доведеться провести жорсткі реформи, що викликало невдоволення всередині Греції. Відразу ж після підписання угоди з країнами єврозони на уряд Ципраса посипалися звинувачення в обмані і не виконанні передвиборчих обіцянок.

Термін дії попереднього пакета фінансової допомоги Греції закінчився 30 червня, в результаті чого було допущено дефолт за кредитом Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram