ГоловнаСвіт

Нью-Йорк заплатить сім'ї вбитого поліцією афроамериканця $5,9 млн

Сім'я загиблого дійшла згоди з владою Нью-Йорка під час розгляду позову про компенсацію в суді.

Нью-Йорк заплатить сім'ї вбитого поліцією афроамериканця $5,9 млн
Мать и вдова покойного Эрика Гарнера Eric Garner
Фото: EPA/UPG

Влада Нью-Йорка погодилася виплатити компенсацію в розмірі $5,9 млн родині афроамериканця Еріка Гарнера, який помер від задушливого прийому, який застосували до нього поліцейські під час затримання.

Про це повідомляє радіостанція NPR.

Сім'я Гарнера дійшла згоди з владою міста під час розгляду позову про компенсацію в суді. У своїй заяві головний фінансист мерії Скотт Стрінгер заявив, що "трагічні обставини смерті" необхідно було "збалансувати з фінансовою відповідальністю".

43-річного батька шістьох дітей затримали в районі Стейтен-Айленд 17 липня минулого року за підозрою у вуличній торгівлі цигарками поштучно. Під час затримання білий поліцейський Деніел Панталео застосував проти Гарнера задушливий прийом, поваливши його на землю. Чоловік тоді багаторазово вигукував: "Я не можу дихати!" Проте поліцейські продовжували утримувати його на землі, і незабаром після затримання Гарнер помер.

Загибель Гарнера спровокувала серйозний громадський резонанс і привернула увагу до поліцейського насильства і проблем з расовою дискримінацією у США. Фразу "Я не можу дихати!" згодом використовували активісти на мітингах проти насильства. У грудні 2014 року офіцерам поліції, які брали участь в арешті Гарнера, вирішили не висувати звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram