ГоловнаСвіт

У концепції зовнішньої політики Чехії вказали на російську загрозу

Прага назвала своїми пріоритетними напрямками зовнішньої політики центральну, південно-східну і Східну Європу

У концепції зовнішньої політики Чехії вказали на російську загрозу
Фото: gazeta.ua

У концепції зовнішньої політики Чехії, ухваленій 13 липня, йдеться, що Росія становить потенційну загрозу для європейської архітектури безпеки.

Відповідний документ опубліковано на сайті МЗС Чехії.

У концепції також наголошується, що Москва, як постійний член Радбезу ООН, відіграє важливу роль на світовій арені і з нею необхідно співпрацювати. "Чеська політика щодо Росії, у тому числі масштаби політичних і економічних контактів, залежатимуть від поваги Російською Федерацією міжнародного права і територіальної цілісності та суверенітету її сусідів", - йдеться в документі.

Довгостроковою метою взаємодії з Москвою називають подолання сучасних проблем та встановлення партнерських відносин.

Відповідно до ухваленої концепції, пріоритетними напрямками зовнішньої політики Праги є центральна, південно-східна і східна Європа. У документі стверджується, що Вишеградська група (альянс Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини) - основна платформа для регіонального співробітництва. Крім того, у концепції йдеться про особливі відносини з США, Францією, Великобританією, Німеччиною та Ізраїлем.

Євросоюз, США і низка інших країн звинувачують Москву в анексії Криму, а також у веденні бойових дій на Донбасі. Російська влада, незважаючи на численні докази, спростовує такі твердження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram