ГоловнаСвіт

Кожен восьмий росіянин хотів би емігрувати

Число потенційних емігрантів у Росії тримається на одному рівні кілька років.

Кожен восьмий росіянин хотів би емігрувати

Приблизно кожен восьмий росіянин хотів би емігрувати, свідчить соціологічне опитування ВЦДГД, яке проводили на початку липня.

Як повідомляє "Коммерсантъ", 13% респондентів заявили, що "швидше" хотіли б переїхати на постійне проживання в іншу країну. 85% "швидше" не хотіли б виїжджати з Росії, ще 2% не змогли відповісти.

Число потенційних емігрантів у Росії тримається на одному рівні вже кілька років. У 2011 і 2013 роках ВЦДГД також фіксував по 13% потенційних від'їжджаючих, а у 2012 і 2014 - по 11%.

Більшість тих, хто "хотів би" переїхати за кордон, пов'язує своє бажання з можливим підвищенням рівня життя, зарплати, пенсії або допомоги (40%). Ще 9% хотіли б жити в країні з іншим кліматом, 7% шукають "соціальної захищеності" і "стабільності", а 6% - "можливостей для кар'єрного зростання" і "ведення бізнесу". 4% заявили, що їм "категорично не подобається жити в Росії".

При цьому вперше з 2011 року еміграційні настрої росіяни почали пояснювати невдоволенням "нинішнім урядом, політикою, яку проводить влада" (6%), "дотриманням прав людини, законодавства" (3%) і "рівнем медицини" (2%).

Нагадаємо, минулого року в Україні викрили масштабну аферу навколо лотереї Green Card, виграш у якій дає право емігрувати до США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram