ГоловнаСвіт

Під Омськом обвалилася казарма ВДВ, загинули принаймні 18 осіб (оновлено)

Триває пошук п'ятьох військовослужбовців

Під Омськом обвалилася казарма ВДВ, загинули принаймні 18 осіб (оновлено)
Фото: gorod55.ru

У неділю ввечері в селищі Світлому під Омськом (Росія) завалився проліт однієї із секцій чотириповерхової казарми ВДВ. Станом на ранок понеділка відомо вже про 18 загиблих, пише "Интерфакс".

"З-під завалів витягнули 37 військовослужбовців, з них 18 загинули", - повідомив начальник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков. За його словами, "триває пошук п'ятьох військовослужбовців".

Раніше повідомляли про госпіталізацію 22 осіб, з яких 12 перебували у тяжкому і вкрай тяжкому стані.

Конашенков повідомив, що вісьмох відправлять з Омська на лікування до Москви. Після прибуття літака до Москви всі військовослужбовці потраплять на обстеження і лікування в центральні військові клінічні госпіталі ім. Бурденка та ім. Вишневського.

Крім того, представник Міноборони РФ повідомив, що завершено основні роботи з розбору завалу і повністю обстежено четвертий, третій і другий поверхи казарми. На цих рівнях військовослужбовців немає.

Усього в 4-поверховій казармі перебували 337 військовослужбовців. Обвалення стіни відбулося після "відбою". Упала частина зовнішньої стіни і даху.

В Омську розгорнули медичний загін спеціального призначення Центрального військового округу з п'ятьма лікарськими бригадами та спеціальним обладнанням для надання допомоги постраждалим військовослужбовцям. Прибулі до Омська батьки військовослужбовців розміщені в спеціально розгорнутому пункті навчального центру ВДВ, де з ними працюють психологи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram