ГоловнаСвіт

У тисняві при роздачі безкоштовного одягу в Бангладеш загинули 25 людей

Організатора благодійної акції та ще 5 осіб заарештовано

У тисняві при роздачі безкоштовного одягу в Бангладеш загинули 25 людей
Архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 25 людей загинули в тисняві під час роздачі безкоштовного одягу в Бангладеш.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як уточнює The Hindustan Times, у місті Міменсінгх на північному сході країни власник однієї з фабрик з виробництва жувального тютюну оголосив про роздачу бідним одягу в рамках садаки - добровільної милостині. Більш як 1500 бідняків зібралися біля прохідної ще до світанку, і вранці, коли відкрилися малі ворота, натовп ринув усередину. Виникла тиснява, десятки людей опинилися на землі. Власник фабрики розпорядився закрити ворота, але це лише погіршило ситуацію.

"У той момент, коли ворота відкрилися, всі люди кинулися через ворота. Багато хто впав на землю, а інші бігли по них", - розповів один з потерпілих у тисняві.

Шістьох людей, включаючи власника фабрики, заарештували за підозрою в нездатності забезпечити безпеку під час благодійного заходу.

У мусульманських країнах садака, на відміну від закята (релігійного податку), не є обов'язковим пожертвуванням і часто не виплачується грошима, а роздається у вигляді одягу та їжі. Особливо вітається садака під час священного місяця Рамадан, коли, як вважається, значимість кожної доброї справи збільшується в 700 разів. У Бангладеш, одній з найбідніших країн Азії, тиснява при роздачі безкоштовних речей вже неодноразово призводила до загибелі людей: так, у 2002 році в місті Тангаїл за схожих обставин натовп на швейній фабриці затоптав більш як 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram