ГоловнаСвіт

Російський журналіст, який підтримав анексію Криму, запустить "незалежний" телеканал в ДНР

Журналіст ухилився від відповіді на питання, чи можна буде на його телеканалі критикувати сепаратистів

Російський журналіст, який підтримав анексію Криму, запустить "незалежний" телеканал в ДНР
Андрей Бабицкий
Фото: EPA/UPG

Російський "ліберальний" журналіст Андрій Бабицький, який підтримав анексію Криму, зайнявся створенням "незалежного внутрішнього телеканалу, який заповнить нову нішу" у Донецьку, контрольованому терористичною організацією "Донецька народна республіка" (ДНР).

Про це повідомляє The Guardian.

За словами Бабибцького, він звернув увагу на Донецьк тому, що він відчуває "глибоке почуття несправедливості" щодо того, як конфлікт на сході України висвітлюють західні ЗМІ.

"Я думаю, що ситуація сильно змінилася, відколи почався конфлікт між Росією і Заходом. І значною мірою "Радіо Свобода", яке довгий час було журналістською організацією, стало інструментом пропаганди", - заявив журналіст.

Новий телеканал буде називатися "Діалог". Його фінансує донецький бізнесмен. Для запуску каналу Бабицький планує найняти шість людей.

За словами Бабицького, його ЗМІ не афілійована з "керівництвом" самопроголошеної ДНР. Як заявив Бабицький, на його телеканалі вільно обговорюватимуть політичне розв'язання кризи: "Ми хочемо відійти від мови ненависті, використовувати докладніший аналіз і спробувати показати голоси з іншого боку лінії (бойових дій - ред.)". При цьому він ухилився від відповіді на питання, чи можна там буде критикувати сепаратистів.

Зазначимо, що минулого року його звільнили з "Радіо Свобода". За офіційною версією - у зв'язку з реорганізацією, проте сам Бабицький стверджує, що це сталося через те, що він підтримує анексію Криму Росією.

Бабицький став відомим завдяки своїм репортажам з Чечні під час обох воєн. У 2000 році президент РФ Володимир Путін називав Бабицького зрадником, оскільки той робив репортажі з боку чеченців і не приховував своєї симпатії. У січні 2000 року Бабицького затримала міліція, а через тиждень, за офіційною версією, обміняли на російських солдатів. Після свого звільнення він покинув Росію.

Тим не менш, у 2005 році він приїжджав до Чечні, щоби взяти інтерв'ю у Шаміля Басаєва для телеканалу ABC. За це його знову розкритикували, а телеканалу заборонили мовлення в Росії. Останнім часом Бабицький жив за кордоном і працював на "Радіо Свобода". У вересні 2014 року його звільнили. За офіційною версією, у зв'язку з реорганізацією; на думку Бабіцкого, через підтримку приєднання Криму і його позицію щодо донбаського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram