ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі хочуть зробити входження Криму до складу Російської імперії пам'ятним днем

У Москві мають намір відзначати приєднання Криму 1783 року

У Держдумі хочуть зробити входження Криму до складу Російської імперії пам'ятним днем
Фото: obozrevatel.com

У Держдуму Росії внесено законопроект, згідно з яким у Росії може з'явитися нова пам'ятна дата - 19 квітня. У цей день у 1783 році до складу Російської імперії прийняли Крим.

Про новий законопроект повідомляє РИА Новости.

"Саме прийняття 19 (8) квітня 1783 року Криму і його жителів, які страждають від набігів і воєн, під захист Російської імперії, причому на їхнє прохання, стало легітимною формою входження Криму до складу Росії", - цитує агентство документ, розміщений у базі нижньої палати парламенту.

Клімкін: питання Криму не закрите для міжнародної спільноти

Ініціаторами законопроекту стали 12 членів Ради Федерації. Крим приєднали до Росії у квітні 1783 року після указу імператриці Катерини II. У 1954 році його передали Українській РСР. Після розпаду Радянського Союзу півострів залишився у складі незалежної України.

Крим анексувала Росія у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження були направлені проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили, і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram