ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії відрахували з вишу студента, який намалював на асфальті портрет саратовського губернатора

Ректор університету стверджує, що відрахування пов'язане з "хвостами" студента

Саратовський студент Вікентій Бєліков, який у червні намалював на дорозі портрет губернатора Саратовської області Росії Валерія Радаєва, відраховано з університету.

Про це повідомляє журнал "Общественное мнение".

Як пояснив ректор Саратовського державного технічного університету (СДТУ) Ігор Плеве, Бєліков нібито відрахований з вишу у зв'язку з неуспішністю. За словами Плеве, питання про переведення юнака на платну форму навчання обговорювалося до інциденту з портретом. "У нього було багато заборгованостей із сесії, він їх поступово погашав. Але за підсумками літньої сесії у нього знову утворилося вісім "хвостів", - зазначив ректор.

Плеве також додав, що Бєліков зможе відновитися, якщо погасить всі навчальні заборгованості. Однак СДТУ готовий прийняти його тільки на платне відділення. На думку ректора, молодик постарається відновити навчання, оскільки йому залишався один рік до закінчення університету.

Бєліков, який навчався на кафедрі дизайну архітектурного середовища, намалював портрет саратовського губернатора на дорозі навпроти Обласної федерації профспілок. Рот чиновника був зображений на місці ями на проїжджій частині. Поглиблення утворилося через те, що за тиждень асфальт у цьому місці проломив "КамАЗ". Згодом поруч із портретом глави регіону з'явилися написи: "Валера" і "Радаєв, спасибі за рік доріг".

Згодом комунальники зафарбували портрет на асфальті і засипали яму. При цьому Радаєва викликали в поліцію для бесіди, а користувачі соцмереж встигли позловтішатися, наприклад, публікували його розфарбованим у різні кольори а-ля Енді Уорхол.

Як повідомляв Regnum, у травні Громадський народний фронт опублікував антирейтинг російських міст із найгіршими трасами. Перше місце у списку посів Саратов (у Саратовській області 2015 рік оголосили роком доріг). Друге місце в антирейтингу посіла Чита, третє - Бологоє (Тверська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram