ГоловнаСвіт

Хакери викрали персональні дані 21 млн американців

Витік стосується щонайменше 19,7 млн держслужбовців США.

Хакери викрали персональні дані 21 млн американців
Архив

У результаті злому хакерами комп'ютерних систем різних відомств США, найімовірніше, викрадено дані понад 21 млн американців.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Кадрового управління уряду США (ОРЗ), яке відповідає за підбір співробітників у державні відомства.

Викрадання персональної інформації, зокрема номерів соцстрахування, виявили під час розслідування на початку червня 2015 року. У руках хакерів опинилися не тільки номери полісів, а й повні імена їхніх власників, дати народження, домашні адреси, а також логіни й паролі для доступу до робочих комп'ютерів. В 1,1 млн випадків вкрадені досьє також містили відбитки пальців.

Витік торкнулася щонайменше 19,7 млн держслужбовців, які подали заяви на розслідування їхніх біографій, що потрібно для службового або секретного доступу до конфіденційних даних. Також викрадено дані 1,8 млн осіб, переважно членів подружжя чиновників, оскільки їхню біографію також вивчала OPM.

Нові оцінки суттєво відрізняються від тих, які чиновники озвучили раніше. На початку червня представники влади стверджували, що кіберзлочинці отримали доступ до персональних відомостями приблизно 4 млн осіб.

Про хакерську атаку стало відомо 5 червня. У зломі американська влада підозрює хакерів із Китаю. Офіційні представники КНР відкидають такі звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram