ГоловнаСвіт

Малайзія презентувала проект резолюції про трибунал щодо збитого "Боїнга"

Трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого розслідування"

Малайзія презентувала проект резолюції про трибунал щодо збитого "Боїнга"
Фото: facebook.com/ato.news

Делегація Малайзії в Організації Об'єднаних Націй поширила проект резолюції Ради Безпеки організації з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга", який збили 17 липня 2014 року над територією Донецької області.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Радбез ООН повинен сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року", - йдеться в проекті документа.

На думку Малайзії, трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування", оскільки те, що авіалайнер збили, стало "загрозою міжнародному миру і безпеці".

"Трибунал ООН є кращим варіантом покарання винних у катастрофі МН17, оскільки це найкращий шанс передати їх суду", - заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Нагадаємо, Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував плановий рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року недалеко від міста Торез Донецької області. На борту були 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули. Дві третини загиблих були громадянами Нідерландів. Відтоді уряд країни перебуває під тиском громадськості, яка вимагає з'ясувати, хто винен у катастрофі лайнера.

24 червня 2015 року Нідерланди ініціювали організацію міжнародного трибуналу для судового розслідування авіакатастрофи. Україна і Малайзія підтримали це рішення. При цьому Росія вже кілька разів виступила проти створення міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram