ГоловнаСвіт

Берлусконі отримав три роки в'язниці за підкуп сенаторів

Екс-прем'єр переманив низку сенаторів і спровокував урядову кризу

Берлусконі отримав три роки в'язниці за підкуп сенаторів
Фото: EPA/UPG

Колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі визнано винним у підкупі сенаторів з метою усунення уряду Романо Проді і засуджено до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє газета La Stampa, пише Укрінформ.

"Суд у Неаполі розглядав випадок підкупу в 2007 році з метою усунення уряду країни. Прокуратура вимагала засудити Берлусконі до п'яти років тюремного ув'язнення. Суд визнав, що в результаті підкупу екс-прем'єр переманив низку сенаторів і спровокував урядову кризу, в результаті якої у відставку пішов прем'єр-міністр Романо Проді, а Берлусконі знову прийшов до влади", - йдеться в повідомленні.

Адвокат Берлусконі Нікколо Гедіні назвав рішення суду "явно несправедливим і необґрунтованим". Він підкреслив, що термін позовної давності у цій справі закінчиться 6 листопада - це дозволить колишньому прем'єру уникнути ув'язнення. Незважаючи на це, захист Берлусконі має намір оскаржувати рішення суду. Гедіні висловив сподівання, що Апеляційний суд зніме з нього звинувачення.

Раніше Берлусконі вже був засуджений за різними статтями, в тому числі за ухилення від сплати податків і за сексуальні відносини з неповнолітніми.

Відповідно до положень італійського законодавства 78-річний Берлусконі має право відбувати покарання не у в'язниці, а під домашнім арештом або на громадських роботах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram