ГоловнаСвіт

У Єгипті заарештовано ісламістів, які, імовірно, замінували Суецький канал

У складі групи підозрюваних терористів виявився співробітник адміністрації Суецького каналу

У Єгипті заарештовано ісламістів, які, імовірно, замінували Суецький канал
Суэцкий канал
Фото: EPA/UPG

У Єгипті заарештовано 13 членів ісламістського руху "Брати-мусульмани", який мав намір, за версією слідства, здійснити теракт з метою блокування Суецького каналу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У складі групи підозрюваних терористів виявився і співробітник адміністрації каналу. Частину підозрюваних заарештували, інших розшукують.

За версією звинувачення, змовники встигли закласти бомби у очисній системі і системі електропостачання Суецького каналу, а також закопали кілька вибухових пристроїв на узбережжі.

Єгипетські силовики розгорнули нову кампанію проти "Братів-мусульман", діяльність яких заборонено в Єгипті, після того, як 29 червня діяльність яких заборонено в Єгипті, після того, як 29 червня генпрокурор Єгипту загинув у результаті замаху. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Народний опір Гізи", що мало намір помститися за смертні вироки ісламістам.

Після цього 1 липня єгипетські силовики у Каїрі ліквідували дев'ятьох високопоставлених членів "Братів-мусульман". За версією МВС Єгипту, вони планували теракти проти представників ЗМІ та держструктур. Ісламісти заявили, що їхніх лідерів "холоднокровно вбили", і закликали до повстання проти єгипетського президента Абделя Фаттаха ас-Сісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram