ГоловнаСвіт

Поліція розібрала барикади протестувальників у Єревані (онлайн)

На проспекті Баграмяна залишаються кілька десятків людей

Поліція демонтувала барикади зі сміттєвих баків, які на проспекті Баграмяна в Єревані виставили учасники акції протесту проти здорожчання електроенергії.

Як інформує NEWS.am, цей процес супроводжувався несхвальними вигуками кількох десятків учасників акції, котрі залишаються на проспекті, і тривав 10 хвилин.

За даними на 11.50, на проїжджій частині проспекту Баграмяна залишаються кілька десятків молодих людей.

Раніше поліція розповсюдила заяву, в якій міститься заклик до учасників акції протесту проти подорожчання електроенергії розблокувати єреванський проспект Баграмяна до 12:30 (11:30 за Києвом).

Нагадаємо, учасники акції протесту проти здорожчання електроенергії з 22 червня заблокували проспект Баграмяна, де знаходяться будівлі адміністрації президента, парламенту, конституційного суду і низки посольств. Як барикади вони використовували сміттєві баки.

У суботу представник координаційної групи акції Давид Санасарян заявив, що якщо влада не виконає їхні вимоги до 21:00 понеділка (20:00 за Києвом), то вони розпочнуть реалізацію нової акції "Крок вперед". Зокрема, він пригрозив, що демонстранти щодня пересуватимуть сміттєві баки, які слугували їм барикадами, "на крок вперед".

Комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії 17 червня ухвалила рішення про підвищення тарифів на електроенергію з 1 серпня на 6,93 драма за кВт.год (приблизно на 16,7%). Причому, "Електромережі Вірменії" у своїй заявці мали намір підняти тариф на 40,8%. Це рішення викликало невдоволення у суспільстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram