ГоловнаСвіт

Екс-сенатор від штату Вірджинія вирішив балотуватися на посаду президента США

Джим Вебб став п'ятим і, можливо, останнім кандидатом від Демократичної партії.

Екс-сенатор від штату Вірджинія вирішив балотуватися на посаду президента США
Джим Уэбб
Фото: EPA/UPG

Колишній сенатор від штату Вірджинія Джим Вебб заявив про свій намір балотуватися на посаду президента США  від Демократичної партії.

Про це сказано на офіційному сайті Вебба.

За його словами, він прийняв таке рішення "після багатьох місяців роздумів і обговорень".

"Країні необхідний президент, який має список досягнень, і щоб досягти своєї мети, готовий до роботи як з демократами, так і з республіканцями", - цитує 69-річного політика The Washington Post. За його словами, він реально оцінює свої шанси, "особливо в нинішньому політичному кліматі, коли чесні дебати так часто замінюють величезними сумами грошей".

За інформацією NBC News, Вебб став п'ятим і, можливо, останнім кандидатом від Демократичної партії. Крім нього про бажання брати участь у президентських виборах офіційно заявили чотири представники демократів: колишня держсекретар Гілларі Клінтон, безпартійний сенатор-соціаліст Берні Сандерс, колишній губернатор Меріленду Мартін О'Меллі і колишній губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чафі.

Від республіканців на президентську гонку вступили 13 претендентів, серед них колишній губернатор Флориди Джеб Буш, брат сорок третього президента США Джорджа Буша-молодшого, мультимільярдер Дональд Трамп, колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett- Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон.

Вибори у США пройдуть 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національний конвент, на яких оберуть партійних кандидатів. Нинішній президент США Барак Обама, за Конституцією, не може висуватися на третій термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram