ГоловнаСвіт

У справі про теракт в готелях Тунісу затримано 12 осіб

Туніські джихадисти склали список цілей, на які вони збираються напасти в найближчі місяці

У справі про теракт в готелях Тунісу затримано 12 осіб
Архив
Фото: ЕРА

Служби безпеки Тунісу затримали 12 осіб, підозрюваних у причетності до теракту в місті Сус минулого тижня.

Про це повідомляє Associated Press.

Згодом чотирьох осіб з числа затриманих звільнили, ще вісім залишаються під вартою за підозрою в прямому зв'язку з терактом.

За даними AP, жертвами теракту, що стався 26 червня на пляжі готелю Riu Imperial Mahraba поблизу міста Сус, стали 38 осіб. Більшість загиблих - туристи з Великобританії.

Минулої п'ятниці, 26 червня, терорист, за різними версіями, пройшов через КПП готелю, сховавши автомат в парасольці, після чого розстріляв людей на пляжі. За іншою версією, він приплив на катері.

Спецслужби Тунісу оголосили про крупномаштабні пошуки терористів. Джерело AP повідомляло раніше, що у цій справі було затримано сімох осіб.

Відповідальність за теракт раніше взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Один із співробітників спецслужб Тунісу повідомив AP, що терорист пройшов навчання в одному з тренувальних таборів джихадистів у Лівії. У цей же час в таборі перебували два злочинці, які в березні напали на музей Бардо і розстріляли людей, які там

Після нападу на готель іноземці почали відмовлятися від поїздок до Тунісу, а влада Тунісу оцінили збиток економіці країни від теракту у $515 млн.

Тим часом, як повідомляє The Independent, туніські джихадисти склали список цілей, на які вони збираються напасти в найближчі місяці. У їх числі алкогольні магазини, бари, аеропорт, а також пункти базування представників збройних сил. Крім того, ісламісти планують теракти на курортному острові Джерба.

За інформацією джерела видання в урядових структурах Тунісу, влада вважає, що в лівійському джихадистському таборі, де проходив підготовку Сейфуддін Резні, який розстріляв туристів на туніському пляжі в місті Сус, тренувалися ще два або три рекрути. Вони можуть стати виконавцями нових терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram