ГоловнаСвіт

США вимагають екстрадиції колишнього заступника голови ФІФА

Джек Ворнер, який покинув свій пост у ФІФА в 2011 році, є одним з 14 фігурантів справи про корупцію

США вимагають екстрадиції колишнього заступника голови ФІФА
Джек Уорнер
Фото: interfax.ru

Влада США зробила запит про екстрадицію колишнього віце-президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА), екс-президента Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Джека Ворнера, передає "Интерфакс" з посиланням на Trinidad&Tobago Express. 

Джек Ворнер, який покинув свій пост у ФІФА в 2011 році, є одним з 14 фігурантів справи про корупцію, яку ведуть американські слідчі. За їхніми оцінками, за 24 роки ці 14 людей отримали хабарі на загальну суму $150 млн.

У травні Ворнер сам здався поліції Тринідаду, але потім його відпустили під заставу. Йому загрожує екстрадиція до США. Екс-чиновник пообіцяв, що скоро розповість "усю правду" про події в міжнародній футбольній федерації.

У червні американська влада почала ще одне розслідування щодо колишнього віце-президента ФІФА Джека Ворнера. Повідомлялося, що екс-чиновника запідозрили в крадіжці пожертвувань, призначених для постраждалих під час землетрусу 2010 року на Гаїті.

Слідчі вважають, що $750 тисяч, які виділили ФІФА та Федерація футболу Кореї, опинилися на підконтрольних Ворнеру рахунках. А потім колишній віце-президент організації витратив їх на власні потреби.

У 2012 році Федерація футболу Тринідаду і Тобаго вже заявляла, що зібрані для Гаїті гроші опинилися на рахунках Ворнера, але тоді звинувачення не було доведено.

Нагадаємо, 27 травня в Цюріху було арештовано кількох високопосадовців ФІФА, у тому числі віце-президентів виконкому Джеффрі Вебба і Еухеніо Фігередо, а також Едуардо Лі, Хуліо Року, Костаса Таккаса, Рафаеля Есківеля і Хосе Марію Маріна. Ще кільком чиновникам висунуто звинувачення, серед них - Джек Уорнер і Ніколя Леос. Президент ФІФА Йозеф Блаттер на прес-конференції в Цюриху 2 червня оголосив про свою відставку.

Позачерговий конгрес ФІФА, на якому переоберуть президента організації, відбудеться в період з грудня 2015 по березень 2016-го. До цього часу Блаттер виконуватиме обов'язки голови організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram