ГоловнаСвіт

#‎ElectricYerevan відхилив компроміс щодо тарифів від президента Саргсяна

Уряд Вірменії пообіцяв взяти на себе весь тягар підвищення тарифів на електроенергію.

#‎ElectricYerevan відхилив компроміс щодо тарифів від президента Саргсяна
<<Нет грабежу> гласит лозунг на плакате
Фото: www.facebook.com/CivilNet.TV

Учасники акції протесту в столиці Вірменії мають намір продовжити демонстрацію до повної відміни рішення з подорожчання тарифів на електроенергію.

Про це повідомляє видання "Новости-Армения".

Так, члени координаційної групи "Ні грабуванню" вирішили продовжувати акцію протесту проти подорожчання електроенергії на проспекті Баграмяна, незважаючи на заяву президента Вірменії Сержа Саргсяна про те, що уряд сплатить різницю тарифів на час аудиту компанії "Електромережі Вірменії".

Раніше в суботу президент Вірменії на нараді з відповідальними особами сфери економічної політики заявив, що скасування рішення про підвищення тарифів на електроенергію вкрай небезпечне.

"Отже, до отримання висновку (аудиту в компанії "Електромережі Вірменії"), уряд візьме на себе весь тягар, пов'язаний з підвищенням тарифу. Безсумнівно, ми не будемо чіпати поточні програми або соціальні витрати, а знайдемо суми з коштів, передбачених на подальше зміцнення безпеки. Звичайно, проблеми нашої безпеки, м'яко кажучи, далекі від вирішення, але сьогоднішню атмосферу підозрілості та недовіри я також розглядаю як проблеми безпеки і дуже важливої проблеми. Її треба вирішити", - процитували слова президента в прес-службі глави держави.

Домовленість про проведення аудиту в компанії "Електричні мережі Вірменії" була досягнута напередодні на зустрічі президента Вірменії зі співголовою вірмено-російської межправкомісії, міністром транспорту РФ Макисм Соколовим.

Однак, за словами глави держави, подорожчання електроенергії було виправданим. "Упевнений, що якщо ми не підвищимо тариф, то енергетична система опиниться перед загрозою руйнування за ефектом доміно", - заявив президент Вірменії.

Нагадаємо, комісія з регулювання суспільних послуг Вірменії 17 червня ухвалила рішення про підвищення тарифу на електроенергію з 1 серпня приблизно на 16,7%.

Це рішення викликало невдоволення в суспільстві. Ось вже понад тиждень у Єревані проходять масові акції протесту у зв'язку з рішенням Комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram