ГоловнаСвіт

НАТО створить трастовий фонд для розмінування Донбасу

Столтенберг розповів про домовленості з Полтораком

НАТО створить трастовий фонд для розмінування Донбасу
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

НАТО створить новий трастовий фонд на підтримку України, спрямований на розмінування Донбасу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у Брюсселі.

Крім того, Столтенберг заявив, що НАТО розпочало новий спільний проект з Україною для забезпечення безпеки українського повітряного простору.

Генсек також зазначив, що жодна криза в Європі не є такою складною, як українська. При цьому він зазначив, що, незважаючи на ситуацію на Донбасі, а також безпрецедентну економічну кризу, Україна продовжує успішно здійснювати реформи, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави.

"Україна йде шляхом реформ, незважаючи на економічну кризу. Україна домоглася значного прогресу. Це чудово", - зазначив він.

За словами Столтенберга, НАТО зі свого боку підтримує Україну за допомогою трастових фондів і політичних консультацій. Крім того, він зазначив, що Альянс хоча й не тренує українських військових, але допомагає Києву розробити власні інститути для підготовки солдатів.

"Ми виступаємо на підтримку України, її територіальної цілісності та суверенітету і проти агресивних дій Росії", - підсумував генсек.

Нагадаємо, що НАТО створило п'ять трастових фондів для України: для сприяння вирішення питань логістики, комунікації, боротьби з кіберзлочинністю, соціальної та медичної реабілітації військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram