ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Петербурзька "фабрика тролів" запропонувала гроші бунтівній працівниці

"Интернет-расследования" визнали порушення трудового договору.

Петербурзька "фабрика тролів" запропонувала гроші бунтівній працівниці
Людмила Савчук
Фото: nytimes.com

Російська компанія "Интернет-исследования" із Петербурга, відома як "фабрика тролів", намагається укласти мирову угоду зі своєю колишньою співробітницею Людмилою Савчук, яка позивається до фірми.

Про це повідомляє видання znak.com із посиланням на кореспондента "Новой газеты в Санкт-Петербурге" Олександру Гармажапову, яка висвітлює судовий процес.

За словами Гармажапової, представники "Интернет-расследований" визнали позов Савчук, запропонували позивачці розірвати трудовий договір за згодою сторін, а також запропонували компенсацію. Крім того, представники відповідача визнали, що не ознайомили Савчук із наказом про прийом на роботу, не видали їй трудовий договір, не виплатили зарплату.

Суд Савчук із компанією розпочався 1 червня. 34-річна Людмила Савчук, яку звільнили без остаточного розрахунку, вимагає виплатити їй заробітну плату за лютий і компенсувати моральну шкоду.

Компанія "Интернет-расследования" фігурує в низці журналістських розслідувань як один з головних постачальників платних політичних коментаторів у блогах. Крім того, американський журналіст Едріан Чен під час свого розслідування дійшов висновку, що пітерська "фабрика" може стояти за серією провокацій в американських соціальних мережах, зокрема за інформаційними вкидами про витік отруйних речовин на хімзаводі в Луїзіані і про нібито епідемію вірусу Ебола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram