ГоловнаСвіт

Медведєв розпорядився підготувати відповідні заходи для продовження санкцій ЄС

У МЗС РФ вважають, що "мільйони європейців втратять робочі місця"

Медведєв розпорядився підготувати відповідні заходи для продовження санкцій ЄС
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв попросив віце-прем'єра, главу апарату уряду РФ Сергія Приходька підготувати пропозиції про введення відповідних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням санкцій з боку Європейського Союзу.

Про це повідомляє РИА Новости.

"З урахуванням того, що ЄС продовжив на півроку санкції проти Російської Федерації, я прошу вас підготувати моє звернення на ім'я президента з пропозицією продовжити дію указу президента на цей термін про введення обмежувальних заходів з боку РФ. Ну і відповідну постанову уряду, якою встановлюються категорії продукції, об'єктів зовнішньоторговельних операцій, на які поширюються російські обмежувальні заходи", - сказав Медведєв.

У російському МЗС заявили, що розчаровані рішенням про продовження санкцій. На думку російського зовнішньополітичного відомства, "це гарантовано спричинить втрату сотнями тисяч, а за деякими оцінками і кількома мільйонами європейців своїх робочих місць".

Російська сторона вкотре заявила, що Євросоюз "за інерцією" продовжує покладати відповідальність за виконання Мінських угод на Росію, хоча "ключ до врегулювання внутрішньоукраїнської кризи був і залишається в руках Києва".

"Особливо цинічно виглядає те, що рішення про продовження антиросійських санкцій ухвалено країнами ЄС 22 червня, в день, коли фашистська Німеччина напала на СРСР. Хотілося б вірити, що це збіг, а не спеціально продуманий крок", - йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій на офіційному сайті відомства. Нагадаємо, 19 червня Євросоюз офіційно затвердив рішення про продовження на рік санкцій, уведених у зв'язку з анексією Криму. Обмеження включають заборону на імпорт у ЄС продукції, що походить з Криму і Севастополя. Громадянам країн ЄС і компаніям, що базуються в ЄС, заборонено вкладати в економіку Криму, в тому числі купувати нерухомість і фінансувати кримські компанії. Сьогодні, 22 червня, Рада Європейського Союзу офіційно продовжила санкції до 31 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram