ГоловнаСвіт

Столтенберг: НАТО підтримує Україну політично і практично

Генсек НАТО зазначив, що альянс сприяє модернізації української армії

Столтенберг: НАТО підтримує Україну політично і практично
Столтенберг
Фото: EPA/UPG

НАТО підтримує Україну як політично, так і практично, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент LB.ua.

За його словами, альянс відданий територіальній цілісності та суверенітету України.

Він нагадав, що НАТО створило 4 трастові фонди для України: для сприяння вирішенню питань логістики, комунікацій, кіберзлочинності, соціальної реабілітації поранених. При цьому він підкреслив, що мета НАТО полягає в тому, щоб поліпшити і модернізувати українську армію.

Крім того, генсек НАТО заявив, що санкції проти Росії, спровоковані її агресією щодо України, довели свою ефективність, і це важливий сигнал Заходу, щоб Москва припинила дестабілізувати ситуацію на Донбасі.

"НАТО відреагувало на загрозу з боку Росії, посиливши свої східні кордони, і ми сподіваємося, що в кінцевому підсумку це позначиться на Росії", - резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, уряд обіцяє зробити все, щоб у перспективі Україна стала членом НАТО.

Згідно з останніми соцопитуваннями, якщо б у референдумі про вступ України до НАТО взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила б близько 73%, а голоси учасників розділилися б практично порівну: 51% - за, 49% - проти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram