ГоловнаСвіт

Чорногорію в 2016 році запросять до НАТО, - МЗС Румунії

За словами голови румунського МЗС, в 2016 році буде прийнято певне рішення щодо членства Грузії в НАТО

Чорногорію в 2016 році запросять до НАТО, - МЗС Румунії
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

На саміті НАТО у Варшаву в 2016 році Чорногорія, швидше за все, отримає запрошення до членства в альянсі, також варто очікувати певного рішення щодо Грузії.

Про це заявив голова МЗС Румунії Богдан Ауреску під час конференції з питань безпеки GLOBSEC, повідомляє "Європейська правда".

Міністр повідомив, що міністри закордонних справ вже обговорювали можливість інтеграції Чорногорії в Альянс, і тут є певне порозуміння. "Ми повинні підтримувати політику відкритих дверей. Якщо ми не приймемо рішення про розширення, ми втратимо довіру", - зазначив він.

"Чорногорія повинна отримати запрошення в НАТО, вони готові до цього. І це буде у порядку денному саміту у Варшаві", - запевнив Ауреску.

Інформацію про можливий вступ Чорногорії до НАТО підтвердив також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон: "На саміті в Уельсі ми (Великобританія) вже підтримували членство Чорногорії".

Голова МЗС Румунії також зазначив, що вважає за необхідне подальше зближення альянсу з Грузією.

"Також має бути знайдено рішення щодо Грузії. Вона добре готова до членства у всіх аспектах, окрім геополітичного", - підкреслив він.

Як відомо, Україна не подавала в НАТО заявку про членство, тому в практичному плані це питання поки що не розглядається альянсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram