ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії після пострілу командира помер курсант МВС

Батько загиблого назвав подію "трагічною випадковістю" і попросив відпустити вбивцю сина з-під варти.

У Росії після пострілу командира помер курсант МВС
Архив
Фото: glavpost.com.ua

У Ставрополі (Росія) помер курсант Ставропольської філії Краснодарського університету МВС, якого тяжко поранив командир взводу пострілом у голову.

Про це повідомляє

ТАСС.

Інформацію про смерть курсанта підтвердив агентству полковник поліції Роман Марченко.

15 червня старший лейтенант МВС, командир взводу Максим Тімашов вистрілив курсанту в голову з табельного пістолета. Це сталося близько 17:00. Пораненого відвезли в реанімацію з наскрізним пораненням голови. Кілька днів він перебував у комі на штучній вентиляції легень. Після операції курсант залишався у тяжкому стані.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу стосовно Тімашова за статтею "Замах на вбивство", йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 17 червня Ставропольський суд узяв його під варту на 2 місяці. Суддя зазначив, що підозрюваний з пістолета Макарова вистрілив у голову куранта зі спини і в присутності свідків. На засіданні батько у відеозверненні назвав подію "трагічною випадковістю" і попросив відпустити Тімашова з-під варти.

Джерело в правоохоронних органах раніше розповіло "Інтерфаксу", що Тімашов вистрілив у голову курсанта випадково, під час його чергування в їдальні.

"Хлопець заснув на посту і командир підніс до голови хлопця зброю, щоб налякати його. На жаль, у цей час хлопець здригнувся, і командир ненароком натиснув на гачок", - розповіло джерело.

У філії ВНЗ триває перевірка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram