ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Сирійські курди відбили в бойовиків ІД стратегічне місто на кордоні з Туреччиною

Курди перерізали ключову лінію постачання "столиці" "Ісламської держави" міста Ракки.

Сирійські курди відбили в бойовиків ІД стратегічне місто на кордоні з Туреччиною
Архив
Фото: EPA/UPG

Бійці курдського ополчення "Загони народної самооборони" (YPG) у Сирії відбили в бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) місто Таль-Аб'яд, перерізавши ключову лінію постачання "столиці" ІД міста Ракки.

Про це повідомляє ВВС.

Зараз курди скерували підкріплення до міста, щоб закріпити контроль над дорогою на північ від Ракки. Під час наступу на Таль-Аб'яд ополченню допомагали загони сирійської збройної опозиції, а також авіація США і союзників.

Узяття Таль-Аб'яда фактично дозволяє YPG провести лінію оборони вздовж кордону з Туреччиною від підконтрольних іракським курдам північних територій в Іраку до міста Кобані на заході. Прикордонне місто розташоване за 100 кілометрів від Ракки і донедавна слугувало основним перевалочним пунктом для бойовиків, які прямують до Сирії з Туреччини.

Наступ курдів і авіанальоти авіації членів коаліції проти ІД змусили велику частину жителів міста покинути свої будинки. Вже понад 16 ти. людей зібралися біля кордону з Туреччиною в пошуках притулку.

Курдські загони домоглися суттєвих успіхів у боротьбі з ІД на півночі Сирії після битви за місто Кобані. Їм вдалося захопити стратегічно важливий гірський ланцюг Абдулазіз і отримати підтримку від кількох арабських і повстанських рухів у регіоні, де фактично скасовано центральне управління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram