ГоловнаСвіт

У Придністров'ї вишикувалися черги за російськими паспортами

"МЗС" невизнаної республіки закликало "громадян" "не вестися на хитрощі шахраїв"

На пункті виїзного консультування посольства Росії в Молдові, що розташований на території невизнаного Придністров'я, утворилися черги за російськими паспортами.

Про це пише в "Твіттері" журналіст Павло Шеремет.

Кілька днів тому про появу черг повідомляв і "Перший Придністровський телеканал". За інформацією "журналістів" телекомпанії, ажіотаж викликано тим, що якась комерційна організація пропонувала за гроші записати в "чергу" на отримання російського громадянства нібито в спрощеному порядку.

"МЗС" невизнаної республіки після появи цієї інформації виступило із заявою, в якій попросило не піддаватися на хитрощі шахраїв.

"Питання оформлення громадянства Російської Федерації, а також надання інших консульських послуг громадянам Росії перебувають у виключній компетенції Посольства Російської Федерації і, зокрема, виїзного консульського пункту Посольства в м. Тирасполі. При цьому ніякі повноваження державних органів Російської Федерації з консульського обслуговування громадян не делегуються комерційним, громадським та іншим організаціям будь-якої форми власності", - йдеться в повідомленні" відомства".

Шахраї, мабуть, вирішили зіграти на зростанні напруженості в регіоні. Так, деякі ЗМІ почали поширювати інформацію про те, що Україна нібито збирається розмістити в районі Одеси, недалеко від кордону з Придністров'ям, ракетно-зенітні комплекси С-300. Офіційно Україна нещодавно денонсувала низку військових угод з Росією. Одна з них стосувалася якраз транзиту через її територію російських військових у невизнану республіку.

За даними "Независимой газеты" на травень 2015 року, на території Придністров'я перебуває один батальйон російського миротворчого контингенту, що складається із 412 військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram