ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Полонського визнали осудним

За результатами психолого-психіатричної експертизи, немає жодних перешкод для проведення слідчих дій з Полонським.

Полонського визнали осудним
Фото: http://weblinks.ru

Російського бізнесмена Сергія Полонського визнали осудним за підсумками комплексної психолого-психіатричної експертизи, проведеної в інституті імені Сербського.

Про це йдеться в прес-релізі, отриманому "Лентой.ру" від офіційного представника МВС Росії Олени Алексєєвої.

"За її результатами на сьогоднішній день будь-яких перешкод до проведення з ним слідчих дій немає", - зазначила Алексєєва.

Раніше, 2 червня, Сергія Полонського відправили на експертизу для підтвердження осудності й установлення наявності уподобань, що вимагають примусового медичного лікування. Дослідження було призначено в рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великому розмірі, в якій Полонський виступає головним фігурантом.

17 травня бізнесмена депортували до Росії з Камбоджі й помістили в СІЗО "Матроська тиша". Росія домагалася видачі Полонського, колишнього власника корпорації Mirax Group, щоб притягнути його до кримінальної відповідальності у справі про махінації під час будівництва житлового комплексу "Кутузівська миля" і за звинуваченням у розкраданні грошей пайовиків житлового комплексу "Рубльовська Рив'єра". Дві ці справи об'єднали в одну. За даними слідства, Полонський викрав у громадян сукупно 8,3 млрд рублів (близько $150 млн).

Mirax Group до кризи була однією з найбільших будкомпаній Росії з портфелем проектів на 12 млн квадратних метрів. Однак через велику заборгованість компанії довелося заморозити велику частину проектів. У тому числі заморозили проект найвищої будівлі в Україні Mirax Plaza. Хмарочос планували побудувати на Глибочицькій вулиці в Києві, неподалік від станції метро "Лук'янівська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram