ГоловнаСвіт

Apple запідозрили у змові з найбільшими звукозаписними компаніями США

За версією слідства, Apple вирішила зашкодити роботі потокових музичних сервісів

Apple запідозрили у змові з найбільшими звукозаписними компаніями США

Генеральні прокурори штатів Нью-Йорк і Коннектикут Ерік Шнейдерман і Джордж Депсен почали вивчати угоди між компанією Apple і трьома найбільшими звукозаписними компаніями США на предмет порушень антимонопольного законодавства.

Про це пише The New York Times.

Слідство має намір перевірити, чи вступили лейбли Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group у змову між собою або з Apple, щоб зашкодити потоковим музичним сервісам, наприклад, шведському Spotify, які працюють за так званою умовно-безкоштовною моделлю.

Першою на запит генеральних прокурорів відповіла Universal Music Group. Юристи звукозаписного лейблу підкреслили, що компанія не укладала з Sony Music Entertainment, Warner Music Group або Apple жодних таких угод і не планує укладати їх у майбутньому.

Джордж Депсен назвав відповідь Universal задовільною і додав, що влада далі стежитиме, щоб на музичному ринку існувала здорова конкуренція.

Компанія Apple ніяк не прокоментувала ситуацію.

Для обох генеральних прокурорів це не перша антимонопольна справа, пов'язана з Apple. У 2013 році вони вже брали участь у розслідуванні, коли компанію підозрювали у змові з книговидавцями з метою підняти ціни на електронні книги.

Spotify - музичний сервіс, яким можна користуватися як безкоштовно, так і за передплатою. Серед переваг платного облікового запису - відсутність реклами і обмежень за часом прослуховування аудіотреків. Крім того, передплатники можуть слухати музику без підключення до Інтернету.

Apple представила свій власний потоковий музичний сервіс Apple Music 8 червня. Ціна передплати на нього в США збігається з розцінками Spotify і становить $10 на місяць. При цьому у Apple Music немає опції безкоштовного використання, зате безкоштовні перші три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram